Menonton Itu Penting

Mungkin ini kali pertama kali gue bilang bahwa……Joko Anwar adalah the best director yang pernah gue tau!!! Gue barusan banget nonton Pintu Terlarang. Dan baru beberapa menit yang lalu, gue bener-bener jatuh cinta sama Fachri Albar..eh Marsha Timothynyaaa huaaaa kakaaak.

Ngomong2 soal dunia perfilman, I do love movies. In any kind and all of the genre, no matter how bad or how the rating is, I’ve always been interested with movies. Jarang rasanya denger orang-orang gasuka nonton film. Dari kalangan yang suka nonton layar tancep, bioskop, sampe dvd dirumah.

Film adalah media dimana lo bisa ngeluarin semua ekspresi lo. Pelarian dimana lo penat akan sekolah atau tugas-tugas kuliah. Bebas ketawa atau nangis sekode-kodenya karena mantengin layar dua jam, dan JLEB! Lo dapet pencitraan. Pesan yang bakal lo dapet diending, dihibur sama musik yang ngiringin sepanjang film. It is something we barely bear. Selain dengerin musik, atau sekedar baca novel, menurut gue nonton film tuh penting.

Menonton film, secara gak langsung kita belajar menghargai perasaan orang lain. Dari film, kita belajar gimana ngerasain apa yang orang lain rasa.

Drama-queen. It teaches you how to love someone in such a way. You’ll never know what s/he thinks about you without asking first. Even though, you have to cry in the end.

Horror-franchise. It goosebumps you with overdone ghost face who kills everyone around. You’ll be kicked off and shocked out by the music.

Action. We learn how to stop our breath. How to wait someone who saves us when we’re in danger. How to cover us up when we’re around the criminals. And wait for the good guys to shoot and break down the violence. Wait to get something/someone good to make up the fight afterwards.

Thriller. It teaches you to REVEAL secrets what the movie tries to tell you about. While you actually shall wait untill the ending comes. And KNOW that everything just turns into a better situation, even there’s always been some people being hurt/dead.

Comedy. OF COURSE, it amuses you. It teaches you to forget what your burdens are. It makes us to share laughter one another. To forget everything that bothers you before watching the movies.

See?
Nonton film itu penting loh kawan-kawan.
So, don’t be too serious with your daily life. Make some time to visit some cinemas, nonton film apa aja! Asal dimana kita bisa ketawa, lepas kepenatan, dan ngilangin kejenuhan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s